slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

За вісім місяців на Придніпровській залізниці попередили 524 крадіжки майна та вантажів 08/09/2020

У січні-серпні 2020 року працівники воєнізованої охорони регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» припинили 524 спроби розкрадання залізничного майна і вантажів вартістю понад 3 млн грн, за протизаконні дії затримали 511 зловмисників.

Більше половини попереджених крадіжок (55%) становили злочинні зазіхання на вантажі, які перевозить магістраль. Найбільший попит серед розкрадачів мали вугілля (67% від загальної кількості крадіжок вантажів), брухт (19%), метал і металопродукція (9%).

Найактивніше злодії діяли на станціях Синельникове-1 і Таврійськ, на ділянках П’ятихатки-Стикова – Ерастівка – Верхівцеве, роз’їзд Орлянка – Таврійськ, Чортомлик – Нікополь – Мирова, Запорізький залізничний вузол – Пологи, а також на Криворізькому залізничному вузлі.

Щоб забезпечити цілісність вантажів, залізничної інфраструктури й рухомого складу, працівники відомчої воєнізованої охорони відпрацьовують повідомлення про несанкціоновані втручання у роботу залізниці, патрулюють найбільш криміногенні ділянки магістралі, виставляють пікети та засідки, супроводжують вантажі під час їх транспортування.

Спільно з правоохоронцями за вісім місяців у прилеглих до залізничних колій районах було проведено 80 перевірок пунктів приймання брухту. На 7 виявили вантажі зі слідами маркування, деталі верхньої будови колії, рухомого складу, засобів сигналізації та зв’язку, електропостачання. Діяльність цих пунктів було припинено.

Окрім цього, під час проведення оперативно-профілактичних заходів стрільці ВОХОР затримали 702 особи, які ходили коліями у невизначених місцях. Порушників правил безпеки на залізничному транспорті оштрафували.

У разі використання цієї інформації посилання на сайт Придніпровської залізниці www.dp.uz.gov.ua обов’язкове.