slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Водіння вантажних поїздів підвищеної ваги та довжини дозволяє придніпровським залізничникам збільшити пропускну спроможність східного напряму 11/02/2021

У регіональній філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» успішно практикують водіння вантажних поїздів підвищеної ваги та довжини. Це збільшує пропускну спроможність одноколійних ділянок магістралі на східному напрямі.

Вантажні поїзди у складі 85 вагонів і вагою до 8 тис. тонн, що вдвічі перевищує норму, наразі курсують на напрямах Запоріжжя – Комиш-Зоря, Мелітополь – Комиш-Зоря та Чаплине – Пологи.

Для водіння вантажних поїздів підвищеної ваги та довжини використовують подвійну тягу – два тепловози ТЕ33АС, що працюють за системою багатьох одиниць і обслуговуються однією локомотивною бригадою з головного тепловоза. Останнє полегшує комп’ютерне начиння ТЕ33АС.

Такий спосіб керування рухомим складом дозволяє збільшити пропускну спроможність одноколійних ділянок залізниці на східному напрямі, ефективніше використовувати локомотивні бригади й нитки графіка, наростити середню вагу вантажного поїзда,зменшити експлуатаційні витрати.

На цей час кожен п’ятий вантажний поїзд, який придніпровські залізничники передають на Донецьку залізницю, – це поїзд підвищеної ваги та довжини.

У разі використання цієї інформації посилання на сайт Придніпровської залізниці www.dp.uz.gov.ua обов’язкове.