slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровська залізниця готується до роботи в умовах весняного водопілля 24/02/2021

Щоб гарантувати стабільні та безпечні перевезення пасажирів і вантажів, у регіональній філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» заздалегідь готуються до весняного водопілля.

Зокрема, на залізниці було розроблено комплексні організаційно-технічні заходи для забезпечення пропуску льодоходу, весняної повені та зливових вод на об’єктах колійного господарства.

У структурних підрозділах створені штаби з питань водоборотьби, проведені інструктажі всіх причетних про порядок дій щодо гарантування безпеки руху поїздів у період водопілля.

Залізничні станції та локомотивні депо поінформовані про небезпечні щодо розмивання весняними водами місця.

Ведуться роботи з очищення від снігу отворів, вхідних та вихідних русел малих мостів і водозливних труб, а також спостереження за рівнем води у річках.

Проведено зимові проміри русел річок у створах 11 залізничних мостів, щоб порівняти ці дані з післяпаводковими вимірами. Це дозволить вчасно виявити можливі підмиви мостових опор.

Завершується заготівля необхідних для успішної водоборотьби матеріалів, а також підготовка інвентарю й спецтехніки - екскаваторів, бульдозерів, автогрейдерів та самоскидів.

Напоготові до дій у разі виникнення підтоплень 6 пожежних поїздів залізниці, які екіпіровано 15 мотопомпами (стаціонарними та переносними). Ще 18 переносних мотопомп є у колійників.

Під час проходження паводку колійники здійснюватимуть спеціальні обходи, чергуватимуть на небезпечних ділянках шляху та в особливо небезпечних місцях щодо пропуску весняних вод, зокрема, біля гребель, мостів та труб з малими отворами. Контроль за колійною інфраструктурою також здійснюватиметься за допомогою колієвимірювальних вагонів і дефектоскопних візків.

За потреби дроблення льоду та ліквідації крижаних заторів на річках, де виникла загроза мостовим спорудам, залізниця залучатиме фахівців-вибухотехніків ДСНС.

У разі використання цієї інформації посилання на сайт Придніпровської залізниці www.dp.uz.gov.ua обов’язкове.