slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

На Придніпровській залізниці опікуються збереженням вагонного парку 26/05/2021

У січні-квітні 2021 року в регіональній філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» для ремонту відставляли 444 вантажні вагони, пошкоджені користувачами. Це на 197 вагонів (або на 44%) більше, ніж за такий же період минулого року.

Основними причинами пошкоджень вагонів є незадовільний стан колійного господарства (46%) та порушення вимог державних стандартів під час вивантаження (42%).

Щоб зберегти вагонний парк цілим, у регіональній філії намагаються усунути передумови до пошкоджень рухомого складу користувачами.

Так, за чотири місяці 2021 року фахівці залізниці провели сім комісійних перевірок промислових підприємств, де почастішали випадки пошкодження вантажних вагонів під час експлуатації. Менеджмент цих підприємств був поінформований про виявлені недоліки в утриманні колійного господарства та механізмів, які взаємодіють з вагонами під час вантажних операцій. До усунення зауважень призупинялася робота чотирьох розвантажувальних пристроїв.

Окрім цього, в регіональній філії прагнуть припинити випадки розобладнання вагонного парку сторонніми особами.

Зокрема, в січні-квітні працівники вагонного господарства та інспекції зі збереження вагонного парку перевірили 28 пунктів приймання брухту, розташованих біля залізничних підприємств, щоб виявити факти приймання та реалізації викрадених елементів рухомого складу. Ще 69 таких перевірок спільно з працівниками Національної поліції провели стрільці відомчої воєнізованої охорони.

Під час оперативно-профілактичних заходів ВОХОРівці попередили розобладнання 36 вантажних вагонів, затримали та передали до правоохоронних органів 19 розкрадачів елементів рухомого складу.

У разі використання цієї інформації посилання на сайт Придніпровської залізниці www.dp.uz.gov.ua обов’язкове.