slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

На Придніпровській магістралі капітально відремонтували ще один залізничний міст 26/05/2021

У регіональній філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» оновили міст на перегоні Варварівка – Ароматна (Дніпропетровська область). Це вже четвертий залізничний міст у межах магістралі, якому в 2021 році виконали капітальний ремонт.

Малий залізобетонний міст на 974-му кілометрі перегону Варварівка – Ароматна мав дефекти опор та прогонової конструкції, що в подальшому змусило б залізничників обмежити швидкість руху поїздів на цій ділянці.

Під час капітального ремонту мостовики реалізували проєкт, який дозволив відмовитися від дороговартісного та клопіткого в утриманні залізобетонного прогону. Натомість під опорами мосту було облаштовано фундамент та водопропускну залізобетонну трубу великого діаметру, яку надійно закріпили шляхом вбетонування в опори. Зверху поклали гідроізоляцію та прошарок піску, а затим колійну інфраструктуру.

Застосування такої технології оновлення малих залізничних мостів забезпечує суттєву економію коштів без погіршення експлуатаційних характеристик інженерних споруд. Економніші в облаштуванні та утриманні інженерні конструкції слугуватимуть щонайменше сто років.

За два десятиліття в межах Придніпровської магістралі подібним чином було капітально відремонтовано близько 80 малих залізничних мостів.

У разі використання цієї інформації посилання на сайт Придніпровської залізниці www.dp.uz.gov.ua обов’язкове.