slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

За п’ять місяців на Придніпровській залізниці вберегли від розкрадачів майно та вантажі вартістю майже 2,2 млн гривень 17/06/2021

У січні-травні 2021 року працівники воєнізованої охорони регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» попередили 339 крадіжок вантажів та залізничного майна вартістю 2 млн 157 тис. грн, за незаконні дії затримали 310 зловмисників.

Посилену увагу ВОХОР зосередила на найбільш криміногенних ділянках та станціях залізниці – П’ятихатки-Стикова – Ерастівка – Верхівцеве, Запоріжжя-Ліве – Вільнянськ; Каховське Море – Таврійськ; Синельникове-1, Таврійськ та Чаплине, а також на Криворізькому залізничному вузлі, де розкрадачі теж діяли досить активно.

Майже 45% спроб, які вдалося попередити в цей період, становили зазіхання на вантажі – 151 випадок. Найбільше злодіїв цікавили вугілля (64%) та брухт (17%).

Щоб унеможливити незбереженні перевезення, забезпечити неушкодженість залізничної інфраструктури та рухомого складу, працівники відомчої воєнізованої охорони супроводжують вантажні потяги, влаштовують засідки, виставляють пікети та патрулюють найбільш криміногенні ділянки та станції залізниці, намагаються якомога оперативніше реагувати на повідомлення про несанкціоновані втручання сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту.

Дієвою є практика спільних з правоохоронцями перевірок пунктів приймання брухту в районах, прилеглих до залізничних колій. Так, за п’ять місяців цього року було проведено 93 такі перевірки для виявлення вантажів зі слідами маркування, деталей верхньої будови колії, рухомого складу, засобів сигналізації та зв’язку (СЦБ), електропостачання. На шести знайдені деталі верхньої будови колії та засобів СЦБ. Діяльність цих пунктів припинено.

Окрім того, за ходіння коліями у невстановлених місцях, що порушенням правил, встановлених на залізничному транспорті України, у січні-травні було затримано 491 особу. Усі порушники сплатили передбачені чинним законодавством штрафи.

У разі використання цієї інформації посилання на сайт Придніпровської залізниці www.dp.uz.gov.ua обов’язкове.