slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

У січні воєнізована охорона вберегла від розкрадачів вантажі та майно на суму понад 440 тисяч гривень 10/02/2022

За перший місяць 2022 року воєнізована охорона регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» попередила 45 крадіжок вантажів і залізничного майна вартістю 440,4 тис. грн, затримала та передала правоохоронцям 60 зловмисників.

Злочинні зазіхання на вантажі, які перевозить магістраль, становили майже 38% від загальної кількості крадіжок, попереджених ВОХОР. Найбільше злодіїв цікавило вугілля (майже 53% випадків), метал та вироби з металу (понад 29%). Найактивніше розкрадачі діяли в межах П’ятихатського і Верхів-цевського залізничних вузлів та на станції Синельникове-1.

Саме на цих ділянках було зосереджено посилену увагу підрозділів швидкого реагування й оперативних груп воєнізованої охорони залізниці. Для протидії злодіям ВОХОР широко застосовувала такі заходи, як влаштування засідок, виставлення пікетів, патрулювання криміногенних ділянок і станцій, супроводження вантажів. Проводилися також спільні з правоохоронцями перевірки пунктів приймання брухту для виявлення вантажів зі слідами маркування, деталей верхньої будови колії, рухомого складу, засобів сигналізації та зв’язку, електропостачання. Підрозділи воєнізованої охорони намагалася діяти на випередження і профілактувати правопорушення.

У ході січневих оперативно-профілактичних заходів ВОХОР було затримано 89 осіб, що ходили коліями у невизначених місцях. Усі порушники правил, встановлених на залізничному транспорті, оштрафовані.

У разі використання цієї інформації посилання на сайт Придніпровської залізниці www.dp.uz.gov.ua обов’язкове.