slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровська магістраль готує Дніпровську дитячу залізницю до літнього сезону 24/05/2023

На Дніпровській дитячій залізниці повним ходом іде підготовка до відкриття 87-го сезону перевезень і літньої навчально-виробничої практики юних залізничників.

Працівники локомотивного, вагонного й колійного господарств, господарства сигналізації та зв’язку регіональної філії оглядають колійну мережу, пристрої СЦБ, рухомий склад – локомотиви і вагони; виконують необхідні регламентні та ремонтні роботи.

Зокрема, придніпровські колійники провели виправку колії, замінили дефектні шпали та пофарбували колійні знаки на маршруті руху поїзда, спільно з мостовиками почистили стоки й тунелі; а фахівці господарства сигналізації та зв’язку перевірили справність пристроїв СЦБ.

Пасажирські вагони дитячої залізниці було відновлено в Дніпровському вагонному пасажирському депо філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця». Посилену увагу фахівці цього виробничого підрозділу зосередили на колісних парах, візках, гальмівному та внутрішньому обладнанні вагонів, але не забули і про привабливий зовнішній вигляд рухомого складу.

Два локомотиви – ТУ-134 та ТУ-172, теж пройшли через руки ремонтників, але вже Дніпровського локомотивного депо. Окрім технічного обслуговування, що вже завершили, обидва тепловози заплановано пофарбувати якісними спецемалями. Перший вже виблискує на пероні своїми боками, другий ще очікує на нову ліврею.

Наразі працівники Дніпровської дирекції філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Укрзалізниця» проводять ремонтні роботи на фасаді та всередині станційної будівлі, де міститься дитяча залізниця.

Попереду роботи з упорядкування території станції «Паркова» та маршруту курсування поїздів, а також «добро» від ревізорського апарату на відкриття залізничного руху Малою Придніпровською.

Передбачається, що повний комплекс підготовчих робіт причетні господарства та підрозділи повинні завершити до 1 червня. На цей день на Дніпровській дитячій магістралі заплановане відкриття 87-го сезону перевезень та літньої навчально-виробничої практики юних залізничників.

«Працюватимемо з охотою (бо востаннє виводили наш потяг у рейс у січні 2022 року) і максимально безпечно для себе та пасажирів, – говорить в.о. начальника дитячої залізниці Надія УСИК. – На нашій магістралі є спеціальний регламент дій у разі надзвичайних ситуацій, у тому числі й воєнного часу. Інструктори та юні залізничники знають, де розташоване укриття. Інформуватимемо про це й відвідувачів, за потреби зорієнтуємо, підкажемо, допоможемо, адже безпека на залізниці завжди в пріоритеті», – наголосила керівник Малої Придніпровської.

Довідково

Дніпровська дитяча залізниця – вузькоколійна дитяча залізниця в парку імені Лазаря Глоби (м. Дніпро), перша дитяча залізниця в Україні. Протяжність колій – 1,6 км. Має два тунелі – Козацький та Січеславський. Відкрита 6 липня 1936 року.