slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Покращимо сервіс для пасажирів з обмеженими фізичними можливостями 20/1/2012

Придніпровська залізниця дбає про комфортне перебування на об’єктах своєї інфраструктури та пересування поїздами пасажирів з обмеженими фізичними можливостями.

За 2011 рік Придніпровська залізниця перевезла 819 осіб з обмеженими фізичними можливостями, що на 108 пасажирів більше порівняно з 2010 роком.

Аби покращити сервіс та обслуговування пасажирів з особливими потребами, у 2012 році Придніпровська магістраль планує вжити низку заходів. Зокрема, влаштувати три з`їзди для візочників на території вокзалу та привокзальної площі м. Сімферополь, пандуси - на платформах станцій Улянівка, Письмена, Таврійськ, Запоріжжя-Вантажне, Верхівцеве та 169-й кілометр, окрему туалетну кімнату - на вокзалі станції Євпаторія-Курорт, оновити та доповнити спеціальну інформацію на вокзалах Сімферополь, Севастополь та Дніпропетровськ, придбати телескопічні рампи.

Нагадаємо, що на Придніпровській залізниці для пересування пасажирів з обмеженими фізичними можливостями у складі трьох фірмових поїздів (№№165/166, 167/168 сполученням Дніпропетровськ-Київ і в зворотному напрямку та №40 сполученням Севастополь-Київ) передбачені 5 спеціалізованих вагонів, які обладнано гідравлічними підйомниками для інвалідних візків, розширеними дверними проходами, тамбурами і спеціальними туалетами.

За потреби існує можливість включити спеціальні вагони і до складу інших поїздів залізниці. Ця послуга безкоштовна, однак замовлення слід зробити не пізніше ніж за 5 діб до поїздки. Загалом на станціях та вокзалах Придніпровської залізниці є 151 місце відпочинку для пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, 2 кімнати відпочинку, 9 туалетних кімнат, 13 візків, 14 кнопок виклику касира та чергових, 31 пандус, а також пересувна установка для посадки-висадки інвалідів-візочників.