slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

У Сімферополі безхатченків годують і обігрівають біля залізничного вокзалу 3/2/2012

Сімферопольських безпритульних, а також змерзлих пасажирів, що чекають міжміських маршруток через перевал, обігрівають, годують бутербродами із салом і напувають чаєм у фойє Будинку науки й техніки СМЕУ-6 Кримської дирекції залізничних перевезень Придніпровської залізниці, розташованому на Привокзальній площі.

Пункт обігріву тут відкрито за рішенням міської ради. Через своє місце розташування він користується найбільшим попитом у Сімферополі. Щоденно (а розгорнуто пункт обігріву 31 січня) сюди звертається близько 200 осіб: пасажири приходять самі, прочитавши оголошення на дверях закладу, багатьох задубілих безхатченків приводять працівники міліції, щоб відігрітись, відпочити, трохи під’їсти й випити гарячого чаю.

- Жаль цих бідолах, - говорить Наталя, прибиральниця Будинку науки й техніки, одна з тих, хто готує змерзлим відвідувачам рятівну пайку. – У кожного різні обставини, що привели їх до такого життя, але усі вони – люди. Тож стараємось не тільки гарячим чаєм, але й теплим словом відігріти, - підсумовує дівчина.

На пункті обігріву цілодобово чергує представник МНС, навідуються правоохоронці. Але жодного інциденту не трапилось. Навпаки, всі, як один, «спасибі за чайок» і ласку говорять.