slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровська залізниця готова до роботи в умовах весняного водопілля 23/2/2012

На Придніпровській залізниці заздалегідь подбали, аби весняне водопілля: повінь, паводок, льодохід чи зливові води не стали на перешкоді роботі магістралі у весняний період.

На підприємстві розроблено організаційно-технічні заходи для забезпечення пропуску льодоходу, весняної повені та зливових вод на об’єктах колійного господарства і водопостачання. В структурних підрозділах залізниці створено штаби з питань водоборотьби. Проведено інструктажі всіх причетних про порядок дій щодо забезпечення безпеки руху поїздів в період пропуску льодоходу та весняних вод.

Над особливо небезпечними місцями колійного господарства встановлено посилений контроль. Усі потенційно небезпечні косогори та водорозмивні ділянки регулярно оглядаються й очищуються.

На підприємстві функціонують 14 водомірних постів, які цілодобово контролюють товщину льоду та можливість утворення заторів з верхових та низових сторін залізничних мостів. Отвори малих мостів, водопровідних труб та лотків своєчасно очищуються від снігу. Залізничники ретельно оглядають водосховища та дамби з верхової сторони залізничної колії.

У разі виникнення підтоплення на Придніпровській залізниці готові до роботи 10 пожежних поїздів (4 - у Дніпропетровській області), їх оснащено 30 мотопомпами (стаціонарними та переносними). Одинадцять мотопомп функціонують на дистанціях колії.

Структурні підрозділи служби колії Придніпровської залізниці повністю оснащені необхідними матеріалами та інструментами для весняної водоборотьби: мішками з піском, щебенем, цементом, робочим інвентарем та спецодягом тощо.

На випадок необхідності проведення підривних робіт з дроблення льоду та ліквідації заторів досягнуто відповідної домовленості з аварійно-рятувальним загоном спеціального призначення Головного управління МНС України в Дніпропетровській області.

На поточний момент загрози безпеці руху немає.