slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Заява прес-служби Придніпровської залізниці 13/9/2012

Днями у ЗМІ з’явилась інформація, нібито Придніпровська залізниця «провокує у регіоні транспортний колапс», позбавляючи Дніпропетровськ іншого залізничного зв’язку зі столицею, крім швидкісних електропоїздів «Хюндай».

Ця інформація не лише тенденційно і суб’єктивно відображає ситуацію, але й не відповідає дійсності.

Насправді, восени 2012 року заплановано відкрити рух швидкісних пасажирських електропоїздів корейського виробництва «Хюндай» категорії Інтерсіті+ між містами Київ і Дніпропетровськ і зворотно.

Наразі фахівці завершують роботу над складанням графіку руху цих електропоїздів, який би органічно вписався в чинний по Придніпровській залізниці розклад пасажирських поїздів на 2012-2013рр.

Наближаються до кінця й комплексні роботи на ділянці запровадження швидкісного руху даних електропоїздів П’ятихатки-Стикова – Дніпропетровськ – ремонтно-колійні, будівельно-монтажні, роботи по службах електропостачання, сигналізації й зв’язку та ін.

Передбачається, що швидкісні електропоїзди «Хюндай» замінять на маршруті «Столичні експреси», які відпрацювали тут уже близько десяти років. Однак решту пасажирських поїздів, які сполучають Дніпропетровськ зі столицею України, буде збережено. Зокрема, нічний пасажирський поїзд №79\80, який користується незмінним попитом у пасажирів і практично завжди 100-відсотково заселений, а також цілорічні й сезонні транзитні потяги на Київ, якими до столиці традиційно добираються тисячі жителів нашого регіону: №84 Маріуполь – Київ, №25 Кисловодськ – Київ, №72 Запоріжжя – Київ, №37 Донецьк – Київ, №12 Сімферополь – Київ, №18 Анапа – Київ, №40 Сімферополь – Київ та інші. У разі стрімкого підвищення попиту пасажирів незмінною залишиться і практика призначення додаткових поїздів.

Розклад руху швидкісних електропоїздів «Хюндай» та вартість квитків на них невдовзі будуть оприлюднені.

Пасажири зможуть обирати для своїх подорожей залізницею зручний їм час, поїзд, клас вагона й цінову категорію.

Звертаємось до засобів масової інформації з настійним проханням – подавати повну й достовірну інформацію, а також звертатись по коментарі до компетентних осіб.