slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Євросоюз оголошує конкурс студентських есе 8/11/2012

Проект «Підтримка впровадження транспортної стратегії України», що реалізується за фінансової підтримки Європейського союзу, запрошує студентів усіх транспортних вищих навчальних закладів України, що бажають висловити свою думку про те, яким має бути український транспорт, до участі у конкурсі «Моє бачення майбутнього української транспортної галузі» .

Лаконічне есе (до 2500 слів) українською, російською чи англійською мовами приймаються з 7 листопада 2012 року до 5 квітня 2013 року включно. За правилами участі, есе мають демонструвати обізнаність учасника зі змістом «Транспортної стратегії України на період до 2020» (затверджена в жовтні 2010 року).

Взяти участь у конкурсі можуть студенти будь-якого транспортного вищого навчального закладу України, що мають українське громадянство.

Автора найкращого есе, якого визначить спільна комісія експертів Проекту та членів Представництва ЄС в Україні, буде оголошено 5 травня. Переможець конкурсу виграє поїздку до Брюсселю та стане учасником унікальної екскурсії історичною будівлею Берлемон – штаб-квартирою Європейської Комісії.

Теперішні студенти транспортних академій та університетів України складають потенціал української транспортної галузі, і, на думку експертів Проекту Євросоюзу, повинні володіти найбільш повною та актуальною інформацією про розвиток транспортного сектору України. Саме тому за ініціативи Проекту заплановано ще один важливий освітній захід – цикл лекцій для студентів транспортних академій та університетів України.

Лекції у чотирнадцяти транспортних вищих навчальних закладах України читають член Транспортної Академії, доктор економічних наук Алла Новікова та експерт зі зв’язків із громадськістю Проекту «Підтримка впровадження транспортної стратегії України» Дайва Вількяліте. Перші дві лекції відбулися 25 жовтня в Одеській національній морській академії та Одеському національному морському університеті.

7 листопада в Донецьку - одночасно з відкриттям «Мандрівної фотовиставки українського транспорту» на залізничному вокзалі міста - відбудеться третя лекція у Донецькому інституті залізничного транспорту.

Більше інформації та правила участі в конкурсі есе - на сайті www.transport-ukraine.eu

Есе приймаються на електронну скриньку: .